Hva koster bedriftsnett

Hva koster bedriftsnett?

Bedriftsnett er et avgjørende verktøy for moderne bedrifter, som gjør det mulig å håndtere innkommende og utgående samtaler på en effektiv måte. Mange bedrifter vurderer nå mobilt bedriftsnett for å dra nytte av fleksibiliteten det gir.

Men hva koster egentlig bedriftsnett? Dette avhenger av flere faktorer som antall brukere, funksjoner, og spesifikke behov hos bedriften. I denne artikkelen ser vi nærmere på disse kostnadsfaktorene og hvordan bedrifter kan finne det beste tilbudet.

Få med deg det viktigste!

 • Bedriftsnett er viktig for moderne bedrifter og kan variere i pris avhengig av antall brukere, funksjoner som sentralbord og geografisk ruting, og spesifikke behov.
 • Etableringskostnader, månedlige kostnader per bruker, og tilleggstjenester er vanlige kostnadskomponenter.
 • For å finne det beste tilbudet bør bedrifter evaluere sine behov, sammenligne priser og funksjoner fra ulike leverandører, og tilpasse tilbudene til deres spesifikke behov.
 • Et godt bedriftsnett kan øke tilgjengelighet, gi en profesjonell fremtoning, og forenkle kommunikasjon.

Les mer: Fordeler med bedriftsnett

Hva er bedriftsnett?

Bedriftsnett, også kjent som mobilt bedriftsnett, er en løsning som integrerer bedriftens telefoni- og kommunikasjonsbehov i ett system. Dette inkluderer funksjoner som sentralbord, geografisk ruting, og automatisk videresending av samtaler.

Mobilt bedriftsnett gjør det enkelt for ansatte å være tilgjengelige uansett hvor de befinner seg, ved å bruke deres mobiltelefoner som en del av bedriftens kommunikasjonsnettverk.

Faktorer som påvirker prisen på bedriftsnett

Kostnaden for bedriftsnett kan variere betydelig avhengig av flere faktorer:

Antall brukere/per bruker

Prisen per bruker er en sentral faktor. Bedrifter med mange ansatte kan ofte forhandle seg frem til bedre priser per bruker.

Geografisk ruting

Denne funksjonen lar samtaler automatisk rutes til riktig avdeling eller sted basert på innringerens geografiske posisjon, noe som kan påvirke prisen.

Funksjoner

Funksjoner som sentralbord, hovednummer, automatiske svar, og andre avanserte funksjoner kan øke kostnadene.

Eksempler: Eksempelvis kan en bedrift med 10 000 ansatte ha helt andre prisbetingelser enn en mindre bedrift med kun 50 ansatte.

Typiske kostnadskomponenter

Når man vurderer kostnadene for bedriftsnett, er det flere komponenter å tenke på:

 • Etableringskostnader: Dette inkluderer oppsett og konfigurasjon av systemet.
 • Månedlige kostnader: Dette er ofte en pris per bruker som kan inkludere flere funksjoner som sentralbord og geografisk ruting.
 • Tilleggstjenester: Ekstra funksjoner og tjenester kan legges til etter behov, ofte mot en ekstra kostnad.

Hvordan finne det beste tilbudet

For å finne det beste tilbudet på bedriftsnett, bør bedrifter:

Evaluere sine behov

Vurder hvor mange brukere som trengs og hvilke funksjoner som er nødvendige.

Sammenligne priser og funksjoner

Ta kontakt med flere leverandører og sammenlign deres tilbud.

Be om spesifikke tilbud

Tilpass tilbudene til bedriftens spesifikke behov og be om priser basert på dette.

Eksempler på priser fra forskjellige leverandører

Priser på bedriftsnett kan variere avhengig av leverandør og hvilke funksjoner som inkluderes. Generelt kan prisene variere fra noen få hundre kroner per bruker per måned til flere tusen kroner, avhengig av funksjoner som sentralbord, hovednummer, og geografisk ruting.

En bedrift som bruker Microsoft Teams for kommunikasjon kan for eksempel ha integrerte løsninger som påvirker prisen positivt.

Hvordan et godt bedriftsnett kan gjøre bedriften mer effektiv

Et godt bedriftsnett kan ha mange fordeler for bedrifter:

 • Økt tilgjengelighet: Ansatte kan være tilgjengelige uansett hvor de er, noe som gjør det enklere å holde kontakten med kunder og kolleger.
 • Profesjonell fremtoning: Bedrifter fremstår mer profesjonelle når samtaler håndteres effektivt og rutes riktig.
 • Forenklet kommunikasjon: Mobilt bedriftsnett gjør det enklere å administrere samtaler og holde oversikt over kommunikasjon.
 • Geografisk ruting: Dette kan bidra til en bedre brukeropplevelse ved å sikre at samtaler alltid når riktig person eller avdeling.

Ofte stilte spørsmål

Hva er bedriftsnett?

Bedriftsnett er en tjeneste som tilbys til mange bedriftsabonnementer og forenkler håndteringen av bedriftens kommunikasjon. Typiske hovedkomponenter i et bedriftsnett inkluderer en mobil sentralbordløsning, hovednummer og en mobil app med mange ulike funksjoner.

Hva er fordelene med bedriftsnett?

Fordelene med bedriftsnett inkluderer effektiv håndtering av innkommende anrop, økt tilgjengelighet for ansatte uansett lokasjon, profesjonell fremtoning med funksjoner som sentralbord og hovednummer, samt forbedret kundeservice med rask respons. Det gir også fleksibilitet og bedre kommunikasjon internt i bedriften.

Hva er Telenor Mobilt Bedriftsnett?

Med mobilt sentralbord blir håndteringen av innkommende anrop enkel og effektiv. Du og dine ansatte kan ha tilgang til sentralbordet uansett hvor dere er, noe som sikrer rask og tilgjengelig kundeservice. For å benytte mobilt bedriftsnett må ansatte være registrert som MBN aktive brukere.

IMG_2161 (1)

«Vårt mål er å hjelpe deg og din bedrift med å finne riktig og kostnadsbesparende mobilabonnement»

Har du noen spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål dersom det er noe du lurer på. 

Følg oss

Kom i gang her! Tar maks 1 min

Spørsmål og svar

Bedriftsabonnement har vanligvis en del en del tilleggstjenester som man ikke finner i vanlige abonnement for privatpersoner. Disse er funksjoner som slik som for eksempel sentralbord og hovednummer, som gjør det mer lettvint for kunder å ringe til bedriften, og som gjør det mulig for bedriften å viderekoble samtalen til rette vedkommende.

Bedriftsabonnement gir bedriften et mer profesjonelt image når kunder ringer til bedriften. De gjør også livet enklere for de ansatte ettersom kommunikasjonen, både internt og eksternt, forenkles.

Noen av de viktige komponentene som inngårt i bedriftsabonnement, foruten selve telefonabonnementet er bedriftsnett-tjenestene som vanligvis blant annet inkluderer sentralbord, mobil app, bedriftskatalog, hovednummer, menyer, telefonkø-systemer, talemeldinger, svargrupper, alternative visningsnummer, rapportering og mer.

Når du bestemmer deg for et bedriftsabonnement bør du ta i betraktning bruksmønsteret til dine ansatte og hvor mye data hver av disse trenger å bruke. En annen viktig ting å vurdere er hvilke funksjonaliteter som inkluderes i bedriftsnettet, hvilke du eventuelt trenger, og hvor mye disse koster. En annen ting å tenke på er hvilke systemer du bruker internt til kalender og lignende dersom du har planer om å integrere dette med bedriftsnettet.

Mange bedriftsnett kan integreres med kalendere og andre funksjoner. For eksempel er det vanlig å synkronisere bedriftsnett med Microsoft Outlook slik at bedriftsnettet automatisk kan oppdateres med tanke på hvem som til enhver tid er lister som tilgjengelig i kalenderen sin.

Før du går...

La oss ringe deg, slik at du får det beste tilbudet fra flere operatører!

Ved å sende skjemaet godtar du at Bedriftsabonnement skal kunne gi meg et personlig tilbud, og at leverandøren behandler mine persondata basert på mine valg